30 Mac 2011

RM 5 ribu sebulan sebagai PART Time melalui Public Mutual

Salam

Ramai orang tahu kerja sebagai perunding unit amanah, komisyen bulanan memang besar. Banyak masa pergi bercuti tapi income tetap besar. Saya ingatkan perunding unit amanah bahawa pendapatan kita yang berbentuk pencen itu yang kita cari selain dari mengejar komisyen sahaja.

"Pendapatan berbentuk pencen? Apa tu?"

Itu adalah income yang kita dapat dari carrier benefit. Ia bergantung kepada jumlah yang dilaburkan oleh pelanggan kita setiap bulan selagi dia kekal melabur. Kita akan dapat carrier benefit ini dalam masa 6 bulan dari tarikh pelanggan kita melabur. Bukan macan pencen yang kita akan dapat bila berumur 55 tahun tapi lagi 6 bulan sahaja. Menarik?

Ramai orang tidak percaya bahawa saya buat secara PART TIME aje boleh dapat dapat sampai RM 5,XXX. Kerja Part Time bukan 1/2 dari masa yang terluang, bukan juga 1/4 dari masa tapi sabagai masa sambilan. Bagi yang buat full time mungkin tak hairan, tapi saya buat Part TIME.

Ini adalah sebab kerja makin lama makin senang. Kerja cuma keluarkan dari KWSP dan labur dalam Public Mutual. Keuntungan, masya Allah, banyak.

Macam mana yang dikatakan banyak tu. Ambil satu perumpamaan. Kalau keuntungan 5% dalam 10 tahun kita akan dapat (dari investment permulaan RM10,000) RM16,289. Kalau 8% (lebih kurang  ASB yang bagi lebih kurang 8%) RM10,000 akan jadi RM21,589 tapi unit trusts akan bagi sekiranya 12% RM 10,000 akan jadi RM 31,059. Hendak RM16,289 atau RM31,059. Agak-agak andalah bagaimana? Hampir 2 kali lebih banyak.

Kita akan kaji adakah akan capai 12% atau lebih atau kurang. Mungkin klient tanya, kita nak jawap bagaimana?

Sekiraya melabur RM100,000 mulai 1/1/1988 kedalam PUBLIC SAVING FUND. Kita akan mempunyai unit trusts sebanyak RM984,429 pada 2/1/2008. Ini dapat dibuktikan melalui FPADVISOR satu software didevelop oleh public mutual.


Jika anda merasa berminat, tapi tak tahu pasal saham dan cara-cara menjual dana, kami melalui public mutual ataupun saya sebagai remisier, akan membantu anda untuk maju terus dalam bidang ini. Ramai di dalam agency kami adalah remisier dan dealer saham untuk memberikan anda ilmu untuk terus berjaya dalam bidang ini. Sehingga kini agansi kami telah membuat sales yang begitu berbaloi sebagai part-time. Kami tahu anda adalah orang yang kami cari. Mulakan sebagai Part-Time kemudian sebagai Full Time.

Anda perlu ambil CUTE test yang amat-amat mudah, kursus diberikan sehari penuh. Soalan-soalan diberikan.  Apa lagi?

Sign Agreement
Sign Letter of Oat
Sijil SPM atau ke atas (original)
Gambat Passport 6 Keping
Duit RM 263
Photocopy Kad Pengenalan
dan kemudian ambil CUTE exam pada hari tertentu.

Email dfariz@yahoo.com

Makam Si Bongkok.

Mencari sedikit sejarah dan makam Panglima Si (Tok) Bongkok Perjalanan kami untuk cari makam Panglima Tok Bongkok ini, yang dah ...