5 Jun 2011

90% dari ekonomi di Madinah dikuasai oleh yahudi sebelum peristiwa hijrah.

Salam.


90% dari ekonomi di Madinah dikuasai oleh yahudi sebelum peristiwa hijrah. Tetapi di bawah keberkesanan nabi kita s.a.w. telah dapat mengambil semula Madinah dari ekonomi yang dikawal oleh orang yahudi. Selepas peristiwa hijrah Nabi Muhammad SAW setelah hijrah ke Medinah yang kemudian membuat perubahan besar dalam penguasaan ekonomi. Melalui konsep yang beginilah kaum Muhajirin yang berhijrah mengikuti Rasulullah SAW tanpa membawa harta.  Nabi Muhammad SAW telah membuat pasar atau tempat berniaga berhampiran dengan Masjid dan pasar ini telah bertambah urusan jual belinya sehingga telah melebihi jumlah urusan jual belinya dari pasar yang dikuasai oleh yang bukan islam.

Satu demi satu kaum yahudi telah berpindah ke kawasan lain dan ekonomi di Madinah  telah dikuasai oleh orang islam.

Mengapa saya cerita semua ini? Sebenarnya kita perlu berhijrah bersama dengan orang yang berhijrah terutamanya dalam bidang ekonomi. Bagi yang dah masuk jadi consultant, atau yang baru nak masuk jadi consultant, anda mungkin dah tahu bahawa amanah saham ni memang besar untungnya bagi consultant. Anda dah pernah tahu dengan tentang kerja makan gaji, kerja self employed, buat business, dan investor melalui cash flow quadrant yang di develop oleh Robert Kiyosaki. Lihat video jika belum. 


atau 


Anda tahu yang anda tidak perlu jual apa-apa, cuma galakkan pelanggan anda mengimpan duit di amanah saham. Syarikat ada memberi cash incentive, training pada harga yang agak rendah,  setengahnya dengan bayaran RM10.00 sahaja lagi ada training vou. Saya akan beritahu pada downline saya dan juga orang awan tentang kelebihan amanah saham di sini, facebook, blog dan utube dan melalui seminar yang saya buat.

Anda perlu ambil cute exam sebelum sebelum layak menjadi consutant. Sebelum itu, anda perlu sign contract of agency, Sign Letter of Aoth , duit RM263 untuk cute exam, kursus dan commisioner of aoth, gambar passport 6 keping, sijil SPM ORIGINAL (akan dipulang balik), satu salinan kad pengenalan. Boleh email saya jika berminat. email saya dfariz@yahoo.com

Downline ada sekarang berada di Johor Bahru, Kuala Lumpur, Batu Pahat, Melaka dan Kota Tinggi. Saya mencari mereka yang ingin menjada part-time dan full-time sebagai consultant. Yang saya tak hendak adalah no-time sebagai consultant.


Makam Si Bongkok.

Mencari sedikit sejarah dan makam Panglima Si (Tok) Bongkok Perjalanan kami untuk cari makam Panglima Tok Bongkok ini, yang dah ...