13 Jul 2012

Sabar je lah.

Salam

Anda tentu tertanya-tanya ini blog yang islamic ke? Atau blog untuk unit trust konsultan dan bakal unit trust  konsultan? Banyak betul ayat-ayat Al-Quran dan cerita nabi.

Semua teori saya memang diambil dari Al-Quran dan tidak terdapat dalam buku teks dan sebagainya. Saya cerita mengenai nabi yang terdiri nari Nabi Yusuf, Nabu Lut, Nabi Yusuf dan Nabi Ayyub dan lian-lain lagi di sini. Semua ini akan menjadi satu toeri apabila saya telah cerita semuanya dan saya ceritakan hubungan cerita nabi itu dengan konsep mencari kekayaan.

Diharap semuanya bersabar. Cerita Nabi Ayyub je dah panjang berjela-jela dan saya masih menulis berkenaan konsep tersebut. Konsep yang pernah diajar oleh orang Yahudi kepada saya dan diperbaiki dengan bersabitkan dengan ayat Quran dan Hadis serta beberapa kisah Nabi.

Anda boleh letakkan email anda di "follow by email" supaya dapat semua posting di sini. Atau like di http/www.facebook.com/unittrustconsultants

Dan sekiranya terdapat pembaca yang berminat untuk menjadi konsultant, anda perlu ada

2 salinan photocopy Kad Pengenalan
6 keping gambar passport
Duit RM250 untuk Cute Exam (senang sangat)
Sign letter of aoth - saya berikan
Sign Agency Contract - saya berikan
 Sijil spm atau ke atas. mesti credit dalam Mathematik dan Bahasa. Original. (Kalau hilang tak apa)

email ke dfariz(at)yahoo.com

Makam Si Bongkok.

Mencari sedikit sejarah dan makam Panglima Si (Tok) Bongkok Perjalanan kami untuk cari makam Panglima Tok Bongkok ini, yang dah ...