26 Apr 2013

Jangan tekan untuk menjual tapi


Salaam,

Ada anda suka jika ada jurujual mengekori anda untuk dapat pembelian dari anda? Suka atau tidak? Sudah tentu tidak.

Begitu juga orang lain. Kalau kita buka booth orang tidak pandang pada kita sebab mereka tahu kita hendak buat jualan.

Dalam unit trust saya kata jangan menjual. Dan memang benar kita tidak menjual tapi kita berkongsi macammana orang lain manfaatkan pelaburan mereka. Semestinya melalui strategi yang betul.

Jika anda mempunyai strategi, misalnya jual sebelum gawat, anda tekankan strategi itu dan beritahu apa kebaikkannya kepada bakal pelanggan anda.Dalam industri ini anda perlu sekurang-kurangnya mempunyai kad nama atau "business card". Ia adalah satu cara anda untuk tolong anda menjalin hubungan atau 'conect' dengan pelanggan. Anda perlu juan diri anda dan apabila anda sudah berjaya menjual, anda mudah dapat buat jualan produk anda.

Di sini budaya menyambut tetamu itu sangat penting. Anda ingat lagi apa yang saya ceritakan dahulu pasal budaya menyabut tetamu. Terdapat belasan budaya yang terdapat dalam Al-Quran melalui cerita nabi Nuh.

Anda boleh berubah dalam beberapa minit daripada orang yang bertungkus lumus buat jualan kepada orang yang diberi jualan oleh rakan-rakannya.

Anda perlu mempunyai pengaruh dan anda akan dapat pengaruh itu. Dalam industri ini terdapat orang yang mengikut dipanggil pengikut. Kita dikehendai jadi yang berpengaruh dan dengan pengaruh, kita dapat jutaan. Kita kena tahu tahu apa pelanggan kita suka dan apa yang dibenci.

Semua yang kita buat sebenarnya bukan untuk menjual tetapi kita dapat jualan sebagai hasil. Bukan tu sahaja, kita dapat buat pembelian dari rakan-rakan mereka.

Jadi saya mengesyorkan anda pergi ke taklimat atau seminar kerjaya apabila ia lakukan oleh syarikat atau individu. yang terdekat ialah 24April 2013 pukul 8.00 malam. Hubungi saya di talian 013-7707879.

Makam Si Bongkok.

Mencari sedikit sejarah dan makam Panglima Si (Tok) Bongkok Perjalanan kami untuk cari makam Panglima Tok Bongkok ini, yang dah ...