20 Jan 2016

Musim gawat digalakkan beli emas.

Senangnya beli emas.Mungkin anda kata "kalau beli kat bank, atas kertas je, memanglah senang".

Tidak. Saya bermaksud emas secara fizikal. Yang anda nampak emasnya. Klik di sini untuk terus mendaftar sebagai ahli atau di sini untuk maklumat lanjut dari web laman web dia.

Kebanyakkan emas dijual dalam kuantiti minima misalnya 10 gram untuk bar. Di sini saya boleh membeli emas berjumlah 1 gram yang berharga biasanya kurang dari RM 200.00 mengikut harga pasaran. Ini membolehkan saya membeli seberapa banyak dikehendaki.

Ya sekecil 1 gram.


Harga dia macammana?
Harga memang best sekali.
Macammana?

Saya beli mengikut harga ahli yang murah berbanding kedai emas yang menjual mengikut harga persatuan. Misal pada hari ini emas 999.9 yang dijual pada harga RM195, saya boleh dapat dengan harga 175 sahaja. Itulah nama beli emas.Kita boleh niaga emas.

Satu lagi anda boleh jual baik emas dengan spread mungkin kurang dari 10%. Anda pernah rugi banyak apabila menjual emas anda? Itu perkara biasa di kedai emas. Di sini anda oleh kerugian hanya 10 peratus untuk bar emas 999.9

Kalau anda tidak hendak jual tetapi anda simpan di kedai ar-rahnu dan pinjan duit. Itu pun boleh.

Kalau tahun 1994 saya katakan tahun permulaan sistem gawat, bagi saya tahun 2014 bermula lagi satu sistem gawat. Tahun 1994 mula pasaran saham turun dari paras tertingginya sama juga 2014 merupakan paras tertinggi. Gawat ini mempunyai 3 siri kejatuhannya dan tahun 2014 adalah salah satu. 3 siri kejathan sehingga 7 tahun sistem kegawatan. Dari tahun 2014, emas telah naik tetapi tidak mendadak.Lagi 2 sessi kejatuhan pasaran saham, emas dijangka akan naik mendadak yang anda fikir tidak masuk akal.

Adakah anda fikir KDNK positif itu tidak meleset? Anda kena ubah definasi kemelesetan supaya anda akan dapat kemelesetan dan kegawatan itu untuk 7 tahun seperti yang dikatakan oleh surah Yusuf. Surah Yusuf yang mencadangkan gawat itu 7 tahun lamanya juga memberitahu kita supaya simpan gandum pada tangkainya.

Yusuf menjawab: "Hendaklah kamu menanam bersungguh-sungguh tujuh tahun berturut-turut, kemudian apa yang kamu ketam biarkanlah dia pada tangkai-tangkainya; kecuali sedikit dari bahagian yang kamu jadikan untuk makan. (Yusuf 12:47) 

Ini bermakna jangan disimpan pada duit yang jatuh harganya tetapi pada emas yang lebih stabil. Sebenarnya bukan emas yang naik harga tetapi duit kita yang turun harga.

Besedialah untuk sistem gawat yang mana harga emas naik berganda-ganda. Simpanlah emas anda sekarang.

Sekiranya anda masuk menjadi ahli melalui laman web ini, saya akan masukkan anda ke dalam laman group rahsia facebook.com saya yang juga terdapat tip-tip dari pasaran saham.

--Dzulfariz Azman

Makam Si Bongkok.

Mencari sedikit sejarah dan makam Panglima Si (Tok) Bongkok Perjalanan kami untuk cari makam Panglima Tok Bongkok ini, yang dah ...